01   Wat is tadelakt ?

Tadelakt vindt zijn oorsprong in de Marokkaanse badhuizen. Deze traditionele techniek was door zijn waterafstotend karakter de uitgelezen wandafwerking van de hammams.

Als grondstof voor deze techniek gebruikt men pure, licht hydraulische kalk. Door het toevoegen van natuurlijke pigmenten wordt een wereld geopend naar vele mogelijke kleurscharkeringen. Eens aangebracht wordt deze pleister intensief met een houten taloche  bewerkt en uitvoerig met diverse spanen en stenen gepolijst.

 

Wanneer er in de laatste stap gepolijst wordt met  olijfzeep bekomt men een waterdicht geheel dat door zijn natuurlijke aard nog steeds dampopen is.

02   Resultaat

Dit arbeidsintensief proces resulteert in een prachtige, waterdichte afwerking met zachte, diepe glans.

Typisch voor tadelakt is de tekening met gewolkt effect, gecreëerd door de polijststeen. De kleurscharkeringen geven het geheel een genuanceerde diepte die alleen met deze techniek te bekomen is.

03 Duurzaamheid

Tadelakt is een 100% natuurlijke, bio-ecologische afwerking die bovendien CO2-neutraal is. Door zijn waterdichtheid, doch dampopen karakter is deze techniek uitermate geschikt voor in badkamers.

Met tadelakt haalt u een unieke, duurzame afwerking in huis waarvan u een leven lang geniet kan hebben. Wanneer correct wordt onderhouden met olijfzeep zal het karakter van de tadelakt alleen maar toenemen met de jaren.

30657005_2078109145552510_87979142601401